Bezig met laden...

We hebben bij Orthopolis twee nieuwe scanners in huis. En dat zijn niet zomaar een scanners… we kozen namelijk voor twee iTero Lumina scanners! Dit zijn de nieuwste en meest geavanceerde scanners van de iTero familie. De iTero Lumina is het zeer innovatieve jonge broertje van de iTero Element die we vroeger in huis hadden.

Voorafgaand aan de start van een orthodontische behandeling werd vroeger een gebitsmodel van gips gemaakt. Dit gebitsmodel werd verkregen door een afdruk te maken van de tanden met een afdrukpasta in de mond. Veel patiënten zullen beamen dat dit geen leuke ervaring was. Een optische scan van de mond vervangt die afdruk en bezorgt ons een digitaal gebitsmodel.

Alt

Met de iTero Lumina verloopt het scannen een stuk sneller en comfortabeler dan tervoren. Het resultaat is een meer gedetailleerde scan dan voordien, dit dankzij de geïntegreerde intra-orale 3D-camera's en de geavanceerde NIRI-technologie (Near InfraRed Imaging). Dit betekent tijdwinst voor u, meer comfort en betere resultaten!

De verhoogde precisie van de optische scan is niet enkel een meerwaarde voor de diagnostiek en de behandelingsplanning, maar is ook ideaal bij het gebruik van apparatuur die via 3D-printing wordt bekomen, denk maar aan de apparatuur van Invisalign.