Bezig met laden...

Je wil graag een mooie lach, maar je hebt niet zo'n zin om blokjes te dragen? Dan kunnen de aligners van Invisalign misschien wel een oplossing bieden. Invisalign is namelijk een uitneembaar en zeer comfortabel alternatief voor blokjes. Bovendien is het nagenoeg onzichtbaar en kan je je tanden op een erg subtiele manier rechtzetten!

Aligners zijn transparante, uitneembare beugeltjes die strak rondom de tanden zitten. De vorm van de aligners verschilt lichtjes van je huidige tandstand. De aligners spannen daardoor rondom de tanden en duwen de tanden vervolgens zachtjes naar de positie die de aligner aangeeft. Die aligner draag je 20-22 uren per dag en elke 10 dagen wissel je van aligner. Door een reeks van aligners te dragen worden je tanden dan geleidelijk aan rechtgezet!

Er zijn enkele duidelijke voordelen ten opzichte van blokjes:

  1. Het is nagenoeg onzichtbaar! Metalen blokjes zijn erg zichtbaar, porseleinen blokjes zijn beperkt zichtbaar, maar aligners zijn heel erg subtiel.
  2. Je hebt geen last van prikkende draden, losse blokjes of scherpe randen die langs je wangen of lippen schuren. Ze zijn dus veel comfortabeler dan blokjes.
  3. Je kan eten wat je wil aangezien je de aligners even kan uitdoen om te eten! Bij blokjes daarentegen mag je helaas geen harde of kleverige voeding eten want dan kunnen de blokjes loskomen.
  4. Het poetsen is erg eenvoudig aangezien je de aligners even kan uitdoen en gewoon kan poetsen zoals je dat nu gewend bent! Aan blokjes blijven heel wat etensresten kleven en het poetsen van de blokjes kost dan ook wel wat tijd en moeite.
  5. Een behandeling met aligners is vaak sneller afgelopen dan een behandeling met blokjes!
  6. De beugeltjes zijn uitneembaar. Je kan ze dus even uitdoen als je bijvoorbeeld naar een trouwfeest gaat of een belangrijke meeting hebt gepland.

Alt
Alt
Het opstarten van een behandeling verloopt als volgt:

  1. Advies: tijdens deze afspraak wordt de tandstand bekeken en analyseren we of u in aanmerking komt voor een behandeling met aligners. Erg complexe situaties kunnen namelijk moeilijk met aligners behandeld worden. We doen ook een ruwe schatting van de behandelduur en de kosten.
  1. Gegevensverzameling: tijdens de 2e afspraak worden alle gegevens verzameld voor het opstellen van het behandelplan. Dit omvat het maken van klinische foto’s, een digitale afdruk van de tandenbogen mbv een intra-orale scanner en radiologische beelden.
  1. Bespreken van het behandelplan: met behulp van aangepaste software tonen we een simulatie van het eindresultaat van de behandeling en geven we uitleg over het verloop van de behandeling. De duur van de behandeling en de kostprijs wordt toegelicht.
  1. Start van de behandeling: indien u akkoord bent met het voorgestelde behandelplan, dan worden je beugels besteld en beginnen we eraan!

Wil je weten hoe jouw lach er kan uitzien met Invisalign? Probeer de SmileView van Invisalign. Gebruik hiervoor de volgende link: https://www.invisalign.be/SV/895913 

Graag meer info? Kijk eens op www.invisalign.be of contacteer ons!