Bezig met laden...

We hebben sinds kort een intra-orale scanner in onze praktijk. Deze scanner zorgt op een comfortabele manier voor een digitale afdruk van je mond en vervangt op die manier de klassieke gebitsafdruk met een afdrukpasta.

Alt

Voorafgaand aan de start van een orthodontische behandeling werd vroeger een gebitsmodel van gips gemaakt. Dit gebitsmodel werd verkregen door een afdruk te maken van de tanden met een afdrukpasta in de mond. Veel patiënten zullen beamen dat dit niet altijd de meest aangename ervaring was. Gelukkig gaat de technologie er op vooruit! Dankzij onze iTero intra-orale scanner moet je geen afdruk meer laten maken van je gebit voor dat gebitsmodel!

Een optische scan van de mond vervangt de afdruk en bezorgt ons een digitaal gebitsmodel. De nodige metingen en berekeningen kunnen we vervolgens met software uitvoeren. Deze digitalisatie zorgt voor een nauwkeuriger gebitsmodel en exacte metingen. Hebben we dan toch graag een fysiek model in handen? Dankzij 3D-printing technologie kunnen we het digitale gebitsmodel laten printen.

Bovendien is de precisie van een optische scan ideaal voor het gebruik van apparatuur die via 3D-printing wordt bekomen, denk maar aan de apparatuur van Invisalign.