Bezig met laden...
Alt

Eerste Consultatie

Meestal komt u bij ons terecht op verwijzing van uw tandarts.

Gedurende de eerste consultatie wordt een korte klinische diagnose gesteld. Op basis hiervan kan een advies geformuleerd worden, waarbij er verschillende opties zijn:

  1. Een orthodontische behandeling is niet nodig
  2. Een orthodontische behandeling is noodzakelijk maar nog niet op dit tijdstip. We zien je na een afgesproken termijn terug voor een nieuwe evaluatie
  3. Er wordt, in overleg met de ouders, besloten om bepaalde tanden door uw tandarts te laten weghalen om scheefstand te voorkomen of om de wisseling vlotter te laten verlopen (dit zijn doorgaans melktanden).

Een orthodontische behandeling is aangewezen; er wordt een voorlopig behandelplan voorgesteld en u krijgt een voorzichtige schatting van behandelduur en kostprijs.

Een nieuwe afspraak wordt gemaakt voor een uitgebreide gegevensverzameling.


Gegevensverzameling

Gedurende deze consultatie worden de nodige gegevens verzameld die noodzakelijk zijn voor het opstellen van het orthodontische behandelplan. Dit omvat het maken van klinische foto’s van de tanden en het gelaat met een fototoestel, het vervaardigen van gebitsafdrukken en het nemen van radiologische beelden.

Na afloop van deze afspraak wordt aan de hand van deze gegevens een individueel behandelplan opgemaakt.

Alt

Alt

Bespreking

Tijdens deze consultatie wordt de diagnose overlopen en wordt het behandelplan in detail uiteengezet.

We geven de nodige informatie over de geplande apparatuur en geven praktische informatie over het verloop van een orthodontische behandeling.

De behandelduur en de kostprijs worden toegelicht.