Bezig met laden...

Dankzij Invisalign kan je tiener zijn tanden rechtzetten zonder blokjes en draden! De aligners van Invisalign maken gebruik van de meest geavanceerde technologie om tanden de corrigeren met een pak meer comfort. Terwijl de nieuwe glimlach van je tiener vorm krijgt, geniet hij/zij verder van het leven.

We weten het wel, een orthodontische behandeling met de klassieke blokjes en beugels is niet weggelegd voor elke tiener. Invisalign daarentegen is een quasi onzichtbare beugel waardoor tieners hun dagdagelijkse leven niet verstoord wordt.

Invisalign aligners zijn transparante, uitneembare beugeltjes die strak rondom de tanden zitten. De vorm van de aligners verschilt lichtjes van de huidige tandstand. De aligners spannen daardoor rondom de tanden en duwen de tanden vervolgens zachtjes naar de positie die de aligner aangeeft. Die aligner wordt 20-22 uren per dag gedragen en elke 10 dagen wordt er van aligner gewisseld. Door een reeks van aligners te dragen worden de tanden geleidelijk rechtgezet!

Alt

Wat zijn de voordelen van Invisalign?

 • Het is nagenoeg onzichtbaar!
  Invisalign aligners zijn gemaakt van transparant plastic waardoor ze nagenoeg onzichtbaar zijn. Mensen zullen vaak zelfs niet merken dat je zoon of dochter een beugel draagt.
 • Je kan onbeperkt eten!
  De beugels van Invisalign zijn uitneembaar waardoor je tiener al zijn favoriete gerechten kan blijven eten. Je tiener moet dus geen harde of kleverige voeding vermijden, zoals bij de blokjes wel het geval is!
 • Lekker makkelijk poetsen!
  Je tiener de tanden makkelijk proper houden en flossen aangezien de beugels uitneembaar zijn.
 • Onbeperkt plezier!
  Of je kind nu fanatiek sport of een fervent bespeler is van een muziekinstrument, dankzij de uitneembare beugels kan het rechtzetten van de tanden hun plezier niet belemmeren.
 • Minder noodgevallen!
  Tijdens een klassieke behandeling met blokjes komt het wel eens voor dat een blokje loskomt of een draadje gaat prikken. Je moet dan naar de praktijk om dit te laten herstellen. Zo’n extra afspraak komt bijna 80% minder vaak voor tijdens een behandeling met Invisalign. Ideaal voor kinderen of ouders met een drukke agenda.

Alt

Het opstarten van een behandeling verloopt als volgt:

 1. Advies: tijdens deze afspraak wordt de tandstand bekeken en analyseren we of uw tiener in aanmerking komt voor een behandeling met aligners. Erg complexe situaties kunnen namelijk moeilijk met aligners behandeld worden. We doen ook een ruwe schatting van de behandelduur en de kosten.
 1. Gegevensverzameling: tijdens de 2e afspraak worden alle gegevens verzameld voor het opstellen van het behandelplan. Dit omvat het maken van klinische foto’s, een digitale afdruk van de tandenbogen mbv een intra-orale scanner en radiologische beelden.
 1. Bespreken van het behandelplan: met behulp van aangepaste software tonen we een simulatie van het eindresultaat van de behandeling en geven we uitleg over het verloop van de behandeling. De duur van de behandeling en de kostprijs wordt toegelicht.
 1. Start van de behandeling: indien u akkoord bent met het voorgestelde behandelplan, dan worden je beugels besteld en beginnen we eraan!

Graag meer info? Kijk eens op www.invisalign.be of contacteer ons!